Blogger Templates Blogger Widgets Blogger Widgets

Friday, November 11, 2011

BIARKAN KAU...

Assalamualaikum..

heyy..dah lama tak buat entry baru..yeahh..time ari tengah meng-up-DATE blog ni..ari rasa tenang but its to complicated nak terangkan yang ari sebenarnya tengah melawan perasaan berdebar nak menduduki SPM..*14 nov 2011*
hanya tuhan saja tahu apa yang ari rasakan time tu.hahaa..

ari actually nak shared something..ari ta suka laaa nak cakap lebih@..tapi apa yang kita rasa semuanya apa yang berlaku di sekeliling kita..YA! sekeliling kita..kadang-kadang ari rasa sunyi..rasa bosan dengan hari-hari yang mendatang..tapi itu semua ketentuan ALLAH s.w.t..
setiap hari-hari kita..DIA yang tentukan..dan seterusnya kita hanya laluinya walaupun ia jauh lagi perih dari ketenangan yang kita inginkan..

move forward!


ari rasa..ari patut  biarkan someone ini untuk dia pilih hidup dia..ari takde hak untuk halang..dia siapa?..tidak perlu la untuk di MENTIONkan di sini..kita di sini hanya shared yg tersirat yang kita boleh paham sendiri..betul tak?hurmm..
but ari tawu hati ni kadang-kadang memberontak untuk tidak ambil tahu pasal dia..nak buat macam mana kan? dia pon tak kesah..
bagi ari kehidupan masing-masing perlu ada kawalan dari diri kita sendiri..macam-macam laa yang perlu..di KAWAL>.<

ari kawal perasaan..tapi perasaan tu selalunya datang bila kita cuba KAWAl ..KAWAL..dan KAWAL..perassan yang ari maksudkan ialah..sedih dan..hurmm..susah nak ungkapkan..but ari BIARKAN perasaan itu memakan diri..diri sendiri..YA diri ari sendiri..ari pendam sedalam dalamnya..biar DIA pon tak tawu..hanya ALLAH tahu..
ari tak tahu nak luahkan..kenapa time macam ni baru ari rasa ya? selama ni..ari anggap itu sesuatu yang BODOH-BODOH jea..


hati kita ibarat dicelah keyboard


END..

p/s: buat calon-calon SPM! GUDLUCK!!! ari percaya korang semua boleh buat yang terbaik..banyakkan berdoa dan dekatkan diri dengan ALLAH s.w.t


0 celoteh mak kiah: