Blogger Templates Blogger Widgets Blogger Widgets

Wednesday, May 18, 2011

Senyum lah :)



Assalamualaikum... Haiiii!!!
Lama ari tak update, kan. kan. kan? Hehe. Bizi dengan exam. Ni pun tengah minggu exam. Tapi sempat lagi nak update, kan.? Haha. Sungguh gatal tangan ni nak menaip. Well, ari kan blogger baru. Mesti lah rajin sikit nak ber entri baru. Baru lah boleh jadi blogger yang aktif, betul tak.?



Hehe. Okay kita terus ke topik lah. Senyuman tu penting. Kan kan kan.? sebab, senyuman tu, melambang kan mood seseorang. Dan senyuman jugak menunjukkan Negara yang ceria. Betul tak.? Cuba bayang kan, kalau semua orang muram. Mesti Negara kita tak ceria, kan.? even kalau kita tengok orang lain senyum pun kita dah rasa ceria, kan.?



Senyum lah. Senyum, kan ?


So, senyuman jugak dikatakan sedekah. Betul kan, senyuman tu, sedekah.? So, time pokai pun kita boleh bersedekah. Tapi bila cakap senyuman tu satu sedekah, jangan lah pulak kita senyum depan tabung masjid. Buang tebiat namanya tu. HAHA. senyuman tu, sedekah pahala. So, baik senyum kat abang bilal yang kacak tu. Ops. Hehe.



Itu aje lah untuk hari ni. Jadi, mari lah ramai ramai kita senyum, ya :) senyuman tu pun buat kan kita nampak muda, kan.?  Tengok. Bukan aje menceriakan Negara dan sedekah free. Boleh jadi muda owh dengan senyuman. Senyuuuuuum =).


Terima kasih sudi baca :)

9 celoteh mak kiah:

hyemynameisrasyid said...

yes.,senyum itu satu sedekah.,
malah senyum kpd saudara seislam kita itu jugak satu ibadah.,
rasulullah pernah bersabda selepas seorg sahabat bertanya tntang mcm mana snyum itu boleh jd sdekah?

Rasulullah SAW jwb dgn bersabda,

“Senyum kalian bagi saudaranya adalah sedekah, beramar makruf dan nahi mungkar yang kalian lakukan utk saudaranya jugak sedekah, dan kalian menunjukkan jalan bagi seseorang yg tersesat juga sedekah.”

wallahualam~

-Alahai~

Ariana Sophilea said...

rasyid : thax sudi datang :)

hyemynameisrasyid said...

no problemo senorita.,
visit menvisit amalan blogger^^

Budak Botak said...

he3, senyum kat sini...

Entry terbaru -> Kerry Campbell Cucuk Anaknya Berumur 8 Tahun Dengan Botox... (",)

Ariana Sophilea said...

rasyid : betol tu ! :)
budak botak : tengs dapat pahala :)

mien.mien said...

banyanknyer,kan,?kan?kan?.HAHA

Ariana Sophilea said...

Mien: Haha....sje jea... Kite mestilah yakinkan org utk sampaikan sesuatu..
Kan?kan?kan? Heee :)

ibnubaba_04 said...

yee..senyum..x perlu kata apa-apa

Ariana Sophilea said...

haha..yea.ta perlu kata ap2..